EXPERȚII SUNT DE ACORD: SUPLIMENTELE ALIMENTARE CONTRIBUIE LA ÎNTĂRIREA SISTEMULUI IMUNITAR ȘI POT AJUTA ÎN LUPTA ÎMPOTRIVA COVID-19

Suplimentele alimentare contribuie la întărirea sistemului imunitar și pot ajuta în lupta împotriva COVID-19.

Există trei lucruri pe care le știm sigur cu privire la coronavirus:

Știm că nu există nici un remediu eficient și sigur pentru infecția cu COVID-19. Cea mai bună apărare pe care o avem este să practicăm măsuri preventive. Spălarea mâinilor și distanțare fizică.

Știm, de asemenea, că coronavirusul intră în organism prin nas și atacă mai întâi sistemul respirator, înainte de a trece la alte sisteme din corp.

Și, în al treilea rând, știm că un sistem imunitar puternic reprezintă o armă eficientă de apărare împotriva agenților patogeni și inclusiv împotriva coronavirusului.

Au existat numeroase mesaje din partea medicilor și a agențiilor naționale de sănătate cu privire la măsurile preventive. Dar numai atât.

Dar ce spuneți de nutriție? Cât de des ați auzit, în ultimul an, un oficial din sănătate vorbind despre o alimentație sănătoasă și recomandând suplimente alimentare, în special NUTRIENȚI ESENȚIALI, ca apărare împotriva îmbolnăvirii, cu COVID-19 sau cu alte boli?

Cel putin eu nu am auzit. Cel putin nu de la înalți oficiali și nu în public. În România, foarte puțini medici sunt deschiși către recomandarea suplimentelor alimentare, chiar dacă există sute de mii de studii care, evidențiază efectele benefice ale acestora. În țările mai civilizate și unde medicii nu și-au uitat juramântul lui Hypocrate, lucrurile s-au schimbat …

O echipă internațională de medici-cercetători (SUA, Marea Britanie, Olanda, Noua Zeelandă) solicită o abordare deschisă și cu încredere și cred că medicii ar trebui să prescrie ceea ce se numește o nutriție mai bună.  Ei afirmă că oficialii din domeniul sănătății publice ar trebui să emită un set clar de recomandări nutriționale, la fel cum au emis declarații privind rolul spălării mâinilor și vaccinărilor în prevenirea răspândirii infecțiilor în general. Mai precis, aceștia recomandă nutrienți esențiali, vitamine și minerale specifice despre care se spune că au funcții cheie în susținerea sistemului imunitar.

Dintre nutrienții care și-au dovedit efciența, pe baza studiilor clinice, în întărirea sistemului imunitar și inclusiv în tratarea Covid 19, amintim:

– Glutathionul

– Beta Glucanul

– Astaxanthinul

– N Acetyl Cysteina

– Trans-Pterostilben

– Vitamina C

– Vitamina D

– Zinc

– Pirolochinolina Chinonă

– Fisetin.

 

În acest context, din ce în ce mai mulți medici recomandă pentru întărirea sistemului imunitar cât și pentru includerea în rândul terapiilor pentru combaterea și tratarea Covid și a altor afecțiuni a unei nutriții sănătoase și a suplimentelor alimentare de calitate.

 

Într-un alt articol viitor vom aborda și câteva aspecte referitoare la cultura consumatorului român de suplimente alimentare, care există, dar lipsește cu desăvârșire.